lördag 8 december 2012

En vanlig lördag i december

Den här dagen (som nu hunnit bli nästa dag för snart tre timmar sedan) har innehållit julklappshandling, god mat och soffmys med yngsta dottern. Jag måste säga att jag och frun var extremt effektiva i vårt inhandlande av klappar. Visst har vi några få kvar att handla till, men det mesta är faktiskt klart!

Till middag blev det Tom Ka Gai, en thailändsk soppa som alltid varit en av mina favoritsoppor men som jag faktiskt aldrig lagat till själv förut. Hittade ett recept på recept.nu som såg gott och skapligt enkelt ut och det blev faktiskt fantastiskt gott. Rekommenderas!

Yngsta dottern, som egentligen har mammavecka, kom tillsammans med sin mor och hennes sambo vid  halvfemtiden. Detta firades med en kanna kokkaffe till de vuxna och Cola till barnen, samt pepparkakor och lite julgodis som var kvar sedan förra helgens glöggmys. Eftersom exet skulle på partaj med jobbet ville lilltjejen vara hos pappa, vilket jag förstås uppskattade å det enormaste. Speciellt eftersom fru Åsa hade tecknat upp sig för jobb på lördagskvällen!

Det blev en riktigt usel barn-/familjefilm om tre små ninjor. Faktum är att den var så dålig att jag inte ens brydde mig om att notera hela namnet på filmen, men det var "tre ninjas" nånting... Dock är det alltid mysigt att sitta med barnen och smaska på lite lösgodis i soffan framför TV:n, även om filmen i sig inte är något att hänga i granen.

Hunden fick några kortare promenader också, kylan samt att ungarna i kvarteren runt om börjat smälla av raketer och smällare gjorde dock att hon hela tiden ville dra med mig hem igen. Tog några bilder under en av promenaderna, som jag delar med mig av här.

Nej, nu ska här sovas! God natt!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar