söndag 30 december 2012

Erik Almqvist fortsätter med film...

Erik Almqvists politiska karriär gick åt skogen på grund av en film. Dock verkar det hela ha lett till att Erik på något sätt blivit "upptäckt", för nu ska han tydligen få jobba med film som konsult åt SD istället...

Även om de flesta i partiet verkar tycka att aktiviteter som att kalla folk för lilla horan, babbe och blattelover och springa omkring på stan med järnrör och sedan ljuga om detta upprepade gånger är helt okej för en riksdagsman, så var Erik Almqvists avgång garanterat positivt för partiet. Almqvist hade blivit en belastning.

Det kan därför tyckas lite konstigt att han som plåster på såren blir lovad att få jobba med media för partiet som konsult. Men jag antar att har man väl blivit medlem i Sverigedemokraternas inre krets så kan man räkna med att aldrig hamna på gatan oavsett hur pass man gör bort sig. Eller kanske har han kanske samlat på sig så pass mycket skit om övriga i partitoppen att man inte vågar kicka honom på riktigt?

Nej, att bara flytta Almqvist till en annan roll rimmar lite illa med Åkessons påstådda nolltolerans mot rasism i partiet. Å andra sidan; att inte kicka ut Ekeroth, som dessutom är tätt knuten till rasistsajten opixlat, är kanske ännu mindre överensstämmande med denna nolltolerans.

Almqvists ersättare i riksdagen blir Anna Hagwall, som kom till Sverige som anhöriginvandrare från Ungern men själv är stark motståndare till just anhöriginvandring. Som vanligt när det gäller Sverigedemokraterna ska deras regler inte gälla dem själva, bara andra.

http://www.expressen.se/nyheter/hon-ar-pa-tur-att-ta-over-efter-almqvist/
http://www.expressen.se/nyheter/bjorn-soder-har-ar-almqvist-nya-jobb/
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article16000956.ab
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/almqvist-fran-riksdag-till-mediejobb_7788940.svd
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/oklart-varfor-almqvist-lamnar-partiet_7789076.svd
http://www.dn.se/nyheter/politik/erik-almqvist-lamnar-riksdagen
http://interasistmen.se/granskning/hon-ersatter-almqvist/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar