söndag 9 december 2012

Pepparkaksgate: Vi komma, vi komma, men inte till Laxå

Läser artikeln i NA om #pepparkaksgate, luciatåget på Kanalskolan i Laxå, där pepparkaksgubbar har förbjudits. Det är verkligen tråkigt att vi inte ännu fått någon kommentar från läraren i klassen eller från rektorn, för något är fullständigt vansinnigt i den här historien.

Utifrån artikeln kan man förstå att bakom detta ligger någon slags galen idé hos läraren i berörd klass, om att någon kan känna sig kränkt av pepparkaksgubbar. Man undrar verkligen vilka? Jag är fullständigt övertygad om att pepparkaksdeg är helt befriad från känslor eller tankar och är extremt okänsliga för kränkningar. Och vilka i vårt samhälle som inte är gjorda av pepparkaksdeg skulle kunna känna sig träffade?

Det finns flera mycket negativa konsekvenser av sådana här vansinnesidéer, förutom att Mio i Kanalskolans årskurs 4 inte får vara pepparkaksgubbe.

Just sådant här är sådant som främlingsfientliga krafter lever på. Jag kan lova att mången Sverigedemokrat slog ihop klackarna i ett jublande tjohoo när de läste NA i morse. På Facebook vimlar det nu av kommentarer som anklagar invandrare för att vilja förbjuda våra svenska traditioner och varnar för att jul och midsommar är hotade och att nästa röst blir på SD. De som skriver detta är givetvis uteslutande idioter som inte förstått ärendet överhuvudtaget.

För det andra så gör detta att folk i allmänhet mer och mer anser att antirasism är trams. Precis som när glassen Nogger Black skulle förbjudas. Vem vill ställa sig bakom sådana löjligheter?

Det här drabbar i första hand inte oss infödda svenskar även om det förstås är synd om de barn i just denna klass som ville vara pepparkaksgubbar. Det kommer att drabba kampen mot rasismen och det kommer att drabba invandrarna och alla mörkhyade. Det kommer att gynna järnrörsgänget som vill få oss att tro att invandrarna försöker hindra oss från att fira jul.

Uppdaterat: Laxå kommun dementerar nu alltihop och kallar det för ett missförstånd. Mio får vara pepparkaksgubbe om han vill. Bra, fast skadan är redan skedd. Historien om förbudet kommer att leva kvar och användas av mörka krafter som SD och deras anhängare.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar