tisdag 11 december 2012

Som tåget

Jag är en av de som regelbundet använder tåg för att ta mig till olika platser i landet. Och jag älskar verkligen att åka tåg. Visst blir man väldigt trött när det strular, när man sitter fast nånstans i världens ände eller åtminstone i Uppsala eller Stockholm och inte har en aning om när och hur man ska ta sig hem. Men i åtminstone hälften av resorna så går det ju bra, till och med på vintern...

Nu sitter jag på tåget mot Västerås och skriver lite på en rapport samt övervakar en server. Det är ju inte fel att kunna göra det samtidigt som man tar sig fram någorlunda snabbt! Det hade jag ju liksom inte fixat om jag hade tagit bilen.

Men jag kan ändå inte låta bli att tänka på om det inte ändå hade varit mycket bättre om vi gett fan i att avreglera tågtrafiken. Nu är det ett ständigt frågetecken om vem som har ansvaret, vilket tåg man kan ta som ersättning när man på grund av förseningar missat bytet. Om man bokat med Tågkompaniet kan man ju liksom inte hoppa på ett SJ-tåg istället.

Sedan finns det förstås en massa andra orsaker till SJ:s problem också. Eftersatt underhåll, usla tåg som inte klarar kylan, och så vidare. Dubbeldäckartågen som egentligen bara skulle gå korta sträckor går nu mellan Stockholm och Göteborg, vilket de uppenbart inte är gjorda för.

Men, som sagt, jag älskar ändå att åka tåg! Det är avkopplande och man kan få saker gjorda. Och med tanke på hur det funkar nu kan det ju (?) bara bli bättre!

Gör om det här i bilen om du kan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar