fredag 14 december 2012

Varför?

Vad är det som driver en ung man till något så fruktansvärt som skolskjutningen i Connecticut? I ett land där, även om det finns många fattiga, ändå de grundläggande behoven borde vara uppfyllda, där det inte är krig eller svält.

Det är svårt att förstå hur något sådant kan hända. Men uppenbarligen är det något som är fel i världen. Det är inte bara i USA som sådana här saker händer, så även om deras vansinniga vapenlagar säkerligen kan spela in så är det knappas hela förklaringen.

Kan rädslan för att inte ses, att bli osynlig och utanför, vara orsaken? Men vad är det för vits med att få uppmärksamhet när man redan är död? Nej, det måste vara något annat och jag vet inte vad. Men vi behöver nog ta mig fan komma på vad det är och ändra på det.

Samtidigt ska man inte glömma alla barn som dör varje dag i sjukdomar, krig, misshandel och så vidare. De som inte uppmärksammas i media. Deras död gör inte skolskjutningen mindre fruktansvärd och vi ska verkligen inte sluta att uppmärksamma hemska saker bara för att det finns ännu värre. Men de barnen förtjänar också vår uppnärksamhet.

http://www.expressen.se/nyheter/skolskjutning-i-usa---minst-27-dodade/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar