lördag 28 februari 2015

Idé: skiva med musik från hemlösa och EU-migranter

När jag kom till Uppsala i onsdags så stod det en kvinna vid stationen och spelade dragspel och sjöng något så otroligt vackert. Hon spelade en melodi på dragspel men hela tiden ersatte en utdragen sjungen ton. I den fina akustiken under spåren vid Uppsala Station lät det fantastiskt. Jag fick då en idé. 

Skulle man inte kunna producera en skiva med musik framförd av duktiga hemlösa och EU-migranter som spelar och sjunger sånger som ligger dem nära hjärtat? Som sedan kan säljas av tiggare och hemlösa och ge dem både en meningsfull sysselsättning och inkomst.

Musikerna kan kanske också backas upp av fler musiker i de fall där det skulle passa bra.

Jag själv har ingen studio och tror inte jag har rätt kontakter för att ta det vidare. Men jag är övertygad om att jag har vänner som kan ha det eller åtminstone sprida detta vidare så att någon som har det och hjärtat på rätta stället kan förverkliga detta.

Det finns otroligt många duktiga musiker som försörjer sig ute på våra gator. Jag tror faktiskt att en CD-skiva med dessa samlade skulle kunna sälja riktigt bra! Jag tänker mig att det skulle kunna bli musik från många länder, som många aldrig hört.

Så, är det någon som kan tänka sig att ta den här idén och dra det vidare och skapa något bra?

Avslutar med ett exempel jag hittade med en snabb sökning på Youtube:

//Peter i Örebro

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar